online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

MVP organizuje akciju prikupljanja humanitarne pomoći za Ukrajinu

Pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove Frano Planinić sastao se 11. marta 2022. godine sa otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhii Miniailovim i predstavnicima Udruženja PROI Ulianom Bakh i Samirom Ibiševićem. Sastanak je održan na inicijativu otpravnika poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini, a u cilju prikupljanja humanitarne pomoći i slanja iste u područja pogođena ratnim dejstvima. Sastanku je prisustvovao i član Kriznog tima Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elzin Gočobija.

Svi bh građani i privredni subjekti koji žele da se odazovu i učestvuju u akciji prikupljanja humanitarne pomoći, mogu se obratiti na sljedeće brojeve telefona:

Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini

Fra Anđela Zvizdovića 1, Toranj B, 6 sprat, Sarajevo 71000

Tel: + 387 33 295 156

Ili

PROI Sarajevo

Kontakt osoba: Samir Ibišević

Tel: + 387 61 250 656

Prikupljena humanitarna pomoć može se dostaviti u Centar za prikupljanje humanitarne pomoći za Ukrajinu, koji se nalazi na adresi:

Megamix

Rajlovačka cesta 14b,

Rajlovac,

Sarajevo 71000

Na sastanku je također razgovarano i o mjerama koje je potrebno preuzeti u cilju olakšanja boravka državljana Ukrajine u Bosni i Hercegovini kao i pružanja neophodne humanitarne pomoći u medicinskom materijalu, a u cilju zbrinjavanja povrijeđenih u ratnim dejstvima.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine su gostima saopštili da u obavljanju svoje dužnosti mogu računati na konstruktivnu i otvorenu podršku svih uposlenika Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia