online slots game malaysia
Sarajevo

Muzur za Špicu: Ova godina će biti uspješna za općinu Ilidža, spremni su brojni projekti (VIDEO)

Gost emisije Špica bio je Nermin Muzur, načelnik općine Ilidža. razgovarali smo o projektima, onim planiranim a i ostvarenim na području općine Ilidža ali i o politici.

Kada je riječ o projektima na području općine Ilidža, te da li je načelinik zadovoljan, naveo je: Imamo na terenu veliki broj aktivnosti, 10 miliona KM izdvojenih za kanalizacija na podučju Butmiru i Osjeka, zatim uređenje centralnog trga Ilidže. Konačno, kada se završi trg, trebao bi biti najveći u Kantonu Sarajevo, dobiti ćemo i veliku modernu šetnicu. To je zaista jedan dobar projekat. Završili smo aktivnosti na uređenju vrtića u Hrasnici, tu je i uređenje još jednog centra za zdravo starenje. Imamo veliki broj projekata za koje smo se spremali, tako da bi ova godina trebala biti jako uspješna.

Općina Ilidža je dala subvenciju za preko 2300 domaćinstava za grijnu sezonu, pokazalo se to kao pun pogodak, navodi načelnik Muzur, te da je ljudima to puno značilo. “Za taj iznos novca su mogli pokriti jedan dio računa te ostalih sredstava za grijanje. Pored toga radimo na utopljavanju zgrada” kazao je.

Migdad Hasanović, novoizabrani načelnik općine Vogošća, koji je pobjedio tri stranke, Muzur komentariše: Treba se napraviti dublja analiza ako govorimo o brojkama, Adnan Šerak je svakako bio dobar kandidat. Nisam imao priliku da surađujem sa novoizabranim načelikom, na njemu je da sada pokaže jesu li građani dobro izabrali.

Ostatak razgovora pogledajte:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia