online slots game malaysia
SarajevoVijesti

MUP KS: Održan radni sastanak o izgradnji nove zgrade Policijske uprave Ilidža

Na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji je strateški partner MUP-a KS na svim infrastrukturnim projektima, održan je radni sastanak s predstavnicima Općine Ilidža, povodom analize poduzetih koraka na realizaciji projekta izgradnje nove zgrade Policijske uprave Ilidža.

Bitno je istaći da se radi o vrlo značajnom objektu za Kanton Sarajevo jer će se njegovom izgradnjom povećati operativnost policijskih službenika, kao i sigurnost cijelog područja, te osigurati adekvatni uslovi rada i pružanja usluga građanima.

Osnovni cilj ovog projekta je da se stvore optimalni uslovi za centralizaciju i objedinjavanje službi MUP-a KS – Uprave policije, te je planirano da ubuduće sve službe MUP-a KS – Uprave policije nadležne za područje općine Ilidža budu smještene u jednom objektu koji će svojom veličinom, sadržajem, dispozicijom, planiranim prostorijama i parking mjestima, omogućiti bolje i efikasnije obavljanje poslovima i radnim zadacima.

MUP KS je u saradnji s Općinom Ilidža odabrao adekvatnu lokaciju za novu zgradu PU Ilidža, koja svojim karakteristikama zadovoljava postavljene uslove, a nalazi se na lokaciji Butmirska cesta.

Na današnjem sastanku definisani su naredni koraci s ciljem ubrzanja dinamike ispunjavanja svih preduslova zar ealizaciju ovog projekta. U narednim danima izvršit će se geodetsko snimanje lokacije. Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, na osnovu Idejnog projekta, MUP KS pribavit će Urbanističku saglasnost od Općine Ilidža za izgradnju nove zgrade PU Ilidža s vanjskim uređenjem, da bi potom pokrenuo proceduru izrade Izvedbenog projekta. MUP KS će također osigurati neophodna finansijska sredstva za eksproprijaciju zemljišta od njegovih vlasnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia