online slots game malaysia
Kultura

Most pjesnika – 1. međunarodni konkurs poezije-2022

Udruženje za kulturu – ‘Nova svjetlost’ (KNS) organizator je međunarodne pjesničke manifestacije ‘Most pjesnika – 1. međunarodni konkurs poezije-2022’ ,koja će biti održana 3. decembra, a javni poziv za prijavu radova otvoren je do 15. septembra. 

Kako naglašava predsjednik Udruženje KNS Ibrahim Osmanbašić, taj konkurs  isključivo je u vezi sa temom ‘most’ – što važi i za sam sadržaj, a u naslovu ne mora biti ta riječ.

Po njegovim riječima, za autore najuspješnijih radova predviđena su priznanja, a radovi će biti uvršteni u zajedničku zbirku i program manifestacije. Izbor prispjelih poetskih i proznih radova za zajedničku zbirku izvršit će selektori, a njihova imena bit će objavljena sa rezultatima javnog poziva.

– Promocija zbirke ‘Most pjesnika’ planirana je za subotu, 3. decembra u Sarajevu, u skladu da epidemiološkim mjerama, o čemu će se ako bude potrebno blagovremeno oglasiti organizator. Rezultati izbora bit će objavljeni na web-stranici organizatora manifestacija (www.kns.ba), do 15. novembra – naglasio je.

Kao uvjete za prijavu radova i sudjelovanje u programu te manifestacije organizator navodi da je potrebno da je  rad autorsko djelo, da može biti javno objavljivan u bilo kojoj od formi (štampano ili virtualno), da ne sadrži vulgarizme, niti uvredljivi sadržaj, te da zadovoljava temeljne estetske i umjetničke norme.

Uz napomenu za obavezne lične podatke i punoljetstvo autora, organizator te manifestacija podsjeća da rad namijenjen za javni poziv mora sadržavati maksimalno dvije pjesme, do 60 stihova.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia