online slots game malaysia
Vijesti

Ministrica Gudeljević na sastanku ministara obrazovanja i okoliša u Nikoziji

Na poziv ministra obrazovanja, kulture i sporta Republike Cipar ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević sudjeluje na sastanku ministara obrazovanja i okoliša, koji se održava paralelno sa Devetim sastankom ministara okoliša za Evropu, od 5 do. 9. oktobra u Nikoziji – Cipar. 

Na konferenciji, koju organizira Republika Cipar uz podršku UN Komisije za Evropu (UNECE), sudjeluju ministri obrazovanja i drugih relevantnih sektora, kao i visoko pozicionirani predstavnici javnog i privatnog sektora međunarodnih i regionalnih organizacija i drugi akteri država UNECE regije, Mediterana i Bliskog istoka. 

Konferencija u Nikoziji predstavlja most saradnje i platformu komunikacije o razmjeni stavova o obrazovanju za održivi razvoj i za tri glavne teme ima obrazovanje za održivi razvoj. 
  
Također, cilj Konferencije je ojačati međuministarsku saradnju o obrazovanju za održivi razvoj kroz Treći ministarski sastanak visoke razine ministara obrazovanja i okoliša, koji je održan prvog dana Konferencije. 
  
Na Konferenciji je usvojen Strateški okvir 2021-2030 UNECEA-a obrazovanja za održivi razvoj, koji će poslužiti kao mapa puta za područje obrazovanja za održivi razvoj. 
  
Ovaj međunarodni skup je prilika za predstavnike država da razmijene svoja iskustva i najbolje prakse tokom formalne diskusije, te tokom organiziranih događaja, bilateralnih, trilateralnih i multilateralnih sastanaka. 
  
Pored navedenog, tokom konferencije organiziran je poseban događaj visoke razine za ministre obrazovanja, sa fokusom na Mediteranski akcijski plan za Obrazovanje za održivi razvoj do 2030. godine, gdje će biti usvojena i Izjava o obrazovanju za održivi razvoj, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia