online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministarstvo zdravstva KS osiguralo sredstva za sanaciju fasade Doma zdravlja u Vrazovoj

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo planiralo je u 2024. godini sredstva za sanaciju fasade zgrade na adresi Vrazova br. 11, u kojoj je smještena Organizaciona jedinica Centar Doma zdravlja KS. 

Tim povodom, ministar Enis Hasanović je danas održao sastanak s predstavnicima Doma zdravlja i Općine Centar. Na sastanku su dogovorene aktivnosti i naredni koraci u vezi sa realizacijom ovog projekta. 

Predloženi projekt je od ključnog značaja jer su stolarija, zidovi i izolacija na ovoj organizacionoj jedinici Doma zdravlja dotrajali, te se gubi toplotna energija u znatnoj mjeri u toku zimskog perioda. Također, u ljetnom periodu zbog nepostojanja centralizirane klimatizacije dolazi do prekomjerne potrošnje električne energije. 

Cilj projekta ogleda se u poboljšanju zdravstvene infrastrukture i uslova rada uposlenika. To će rezultirati udobnijim i sigurnijim radnim okruženjem, što može povećati produktivnost i zadovoljstvo uposlenih, ali i dobrobit pacijenata. 

U navedenu svrhu osigurana su sredstva u iznosu 600.000 KM. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia