online slots game malaysia
Vijesti

Ministarstvo za boračka pitanja KS uputilo naloge za plaćanje mjesečnih naknada branitelja

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo uputilo je naloge za plaćanje mjesečnih novčanih naknada utvrđenih Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, a koje se od februara 2022. godine obračunavaju centralizirano, uz plaćanje Ministarstva za boračka pitanja KS direktno prema bankama.

Kada je riječ o pravu na mjesečna novčana primanja za djecu ratnih vojnih invalida s utvrđenim invaliditetom od 20 do 80 posto (dječji dodatak), isplata je počela od srijede 4. januara, uz napomenu da se naknada od septembra isplaćuje u novom uvećanom iznosu od 93,85KM po djetetu. U obračun su uključene 934 osobe za 1.422 djece.

Po pravu na mjesečna novčana primanja za nosioce najviših ratnih priznanja, ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od strane drugog lica, nosioce „Partizanske spomenice 1941“ i djecu šehida – poginulog borca – branitelja bez oba roditelja za vrijeme nezaposlenosti do zasnivanja radnog odnosa, isplata je počela od četvrtka, 5.januara. U taj su obračun uključene 753 osobe.

Po pitanju personalne asistencije za ratne vojne invalide – paraplegičare i ratne vojne invalide kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć od drugog lica, isplata je počela od petka, 6. januara. U obračun je uključeno 145 osoba. Isplata egzistencijalne naknade nezaposlenim demobilisanim braniocima mlađim od 57 godina očekuje se od ponedjeljka, 9. januara, a u taj obračun su uključene 2.964 osobe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia