online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS izvojit će šest miliona za programe inkluzije

Ministarstvo odgoja i obrazovanja KS raspolagaće budžetom u iznosu 257,4 miliona maraka, od čega 18 miliona otpada na različite transfere. Kada je u pitanju ovaj resor izumeđu ostalog planirani su brojni projekti kao što su izgradnja i rekonstukcije osnovnih škola i vrtića, nabavka opreme i udžbenika. Povećana su sredstva i za nagrađivanje prosvjetnih radnika i učenika za ostvarene uspjehe.

Za rekonstukciju i investiciono održavanje planirano je nešto više od četiri miliona maraka i to je rekordno izdvajanje na ovoj stavci. Planirano je više projekata.

Između ostalog za rekonstrukciju  srednje Tehničke škole grafičkog dizajna i multimedije planirano je  milion maraka, za interventrnu rekonstrukciju krovova i elekto vodovodnih instalacija osigurano je 300.000 maraka  potom za izrada projektne dokumentacije kod odgojno obrazovnih ustanova 210.000 maraka. Ovo je jedna nova stavka jer godinama nije postojala otvorena stavka za pripremu projektnih rješenja koji bi spremni dočekali nove budžetske godine istakla je ministrica Naida Hota Muminović ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Ministrica ističe  i da je planirano 4,4 miliona za sufinansiranje boravka djece u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama terekordnih šest miliona za sve programe inkluzije. Nastavlja se stipendiranje i nagrađivanje učenika i prosvjetnih radnika. Istaknuto je,između ostalog,i da je milion maraka planirano za izgradnju OŠ Stup.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia