online slots game malaysia
Sarajevo

Ministar Vranić se sastao sa predstavnicama Udruženja “BABY STEPS”

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić danas se sastao sa predstavnicama Udruženja “BABY STEPS”, kako bi se dogovorila saradnja na projektu “Borba protiv korupcije u porodilištima”.

Radi se o projektu koje ovo Udruženje realizuje već dvije godine, u kojem je kroz istraživanje ustanovljeno da u prosjeku 50% porodilja i članova njihove porodice dalo novčana sredstva ili poklon u porodilištu, javno ili tajno, prije ili poslije poroda.

Saradnja Ministarstva zdravstva i ovog udruženja ogledat će se u unapređenju mehanizama kontrole koji će utjecati na smanjenje korupcije u porodilištima.

Ministar Vranić je, ovom prilikom, izjavio kako je više puta javno govorio o tome da je korupcija u zdravstvu gorući problem i da se kroz svaki korak u svom mandatu bori protiv toga, te je obradovan činjenicom da će ovo ministarstvo uspostaviti saradnju sa onima koji se, također, bore protiv korupcije.

“Opredijeljeni smo da našim građanima pružimo najbolju moguću zdravstvenu njegu koju oni plaćaju i zaslužuju. Ovakvim malim, ali značajnim koracima popravljamo godinama urušavani zdravstveni sistem i vraćamo ga našim građanima.

Kolektivnim ugovorima smo omogućili bolje uslove radnicima u zdravstvu, te očekujemo poboljšanje zdravstvene usluge u odnosu na period ranije.

Senzibilnoj kategoriji, kao što su porodilje i djeca, mora biti pružena najbolja moguća zdravstvena usluga u ovom sistemu i tu ne može i ne smije biti mjesta korupciji”, naglasio je ministar Vranić.

Projekt ima za cilj da se uspostavi saradnja svih nivoa vlasti, te da se korupcija u porodilištima ne samo prijavi, nego i da dovede i do konkretnih preventivnih i korektivnih mjera.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia