online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ministar Lakić održao radni sastanak u RMU „Zenica“

Na poziv federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vedrana Lakića, održan je sastanak u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici, na kojem je izvršena analiza aktuelne problematike u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici.

Na sastanku su, pored ministra i saradnika učestvovali, generalni direktor JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo i izvršni direktor za proizvodnju tog preduzeća, rukovodstvo RMU„Zenica“ u Zenici, te predstavnici Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Nakon izvršene analize, na sastanku je zaključeno je da će se izvršiti usvajanje Odluke o trajnoj obustavi izvođenja rudarskih radova u rudarskom objektu „Stara jama“ u RMU „Zenica“ u Zenici.

Takođe, zaključeno je da se najkasnije do 2. oktobra 2023. godine od Stručnog tima imenovanog od direktora RMU „Zenica“ sačini prijedlog novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rudniku a sve s ciljem optimalizacije brojnog stanja u ovom rudniku.  

Predstavnici JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo predstavili su problematiku s kojom se suočavaju, a u vezi s obezbjeđenjem dodatnih sredstava za RMU Zenica, a koja bi koristila za isplatu plate radnicima u ovom rudniku za mjesec august 2023. godine, te koja je jednim dijelom proizvedena i nerealizacijom planiranih proizvodnih rezultata u RMU „Zenica“ za mjesec august i septembar 2023.

Predstavnici Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH su po pitanju isplate augustovske plate istakli da se, imajući u vidu složenost problematike i ne obezbjeđenje planirane proizvodnje za mjesec august tekuće godine, pokuša iznaći rješenje isplate plata radnicima, a sve u skladu sa odlukom o prestanku rada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi  Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia