online slots game malaysia
Sarajevo

Mijatović pojedinačno obilazi privrednike KS: Namjeravam poslušati stvarni glas privrednika

“Razmišljajući o načinu na koji ministar privrede može olakšati poslovanje privrednim subjektima, shvatio sam da odgovor leži u direktnom uključivanju privrednika u proces kreiranja dugoročnih politika razvoja privrede za naredni period. Mogao sam na jednostavan način pozvati sve zainteresovane privrednike na jedan sastanak gdje bi razmijenili ideje, ali smatram da to ne bi bilo efikasno kao način koji sam izabrao. Odlučio sam da sa liste privrednih subjekata u našem kantonu iz svake branše odaberem po njih nekoliko, svakog pojedinačno posjetim i da „na njegovom terenu“ održimo sastanak” – kazao je ministar privrede KS o svom novom pristupu razvoju privrede.

Napominje da ovakav pristup oduzima dosta vremena, ali da smatra da je ovo jedan temeljit način da se shvate izazovi sa kojima se privrednici susreću i da u konačnici dobijemo kvalitetne politike usmjerene u razvoj privrede.

U septembru je ministar Mijatović posjetio jedan dio privrednika, za koje kaže da svaki od njih ima jedinstvenu priču, “neki imaju više a neki manje izazova ali svi su spremni dati svoj doprinos razvoju“.

U planu je nastaviti sa posjetama, obići one najuspješnije i one čiji pokazatelji uspješnosti kotiraju malo niže, ali kaže da neće zaobići ni one koji se svakodnevno bore da održe svoje parametre pozitivnim – “Smatram da samo tako mogu dobiti realnu sliku sa terena.Da sada sam posjetio Penny, Bosman, Medimpex, Hager, Kliku, Simphony, Epicentar, APSfacade, i Sabopack, a u narednom periodu namjeravam nastaviti posjete istim tempom. Sve zaključke pažljivo bilježim i kada završim sve planirane posjete vjerujem da ću imati osnovu koja predstavlja stvarni glas privrednika u Kantonu Sarajevo i taj glas namjeravam poslušati“! – istaknuo je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia