online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Mesihović za TVSA: Sarajevo je lider u onome što nudi za naučno istraživačke projekte

Adna Mesihović, ministrica visokog obrazovanja bila je gošća Sarajevskog jutra. Govorila je o izmjenama visokog zakona i zakona o naučno istraživačkoj djelatnosti u KS.

Naglasila je kako je, iako kratko na mjestu ministrice, nepuna četiri mjesec, da se bavila obrazovnim politikama, upravo poslom koji korespondira politiku i obrazovanje, te je to umnogome pomoglo sa preuzimanjem ovog ministarstva.
-Ići ćemo u izmjene legislative, u oblasti nauke, visokog obrazovanja i mladih, sa ciljem unapređenja visokog obrazovanja, unapređivanje nauke i statusa mladih, koji su tek odnedavno prepoznati kao grupa u društvu.
Radna grupa je formirana kako bi pripremila izmjene Zakona o visokom obrazovanju i zakona o naučno istraživačkoj djelatnosti, dodala je.

-Ovaj efekat onoga što mi integrišemo u našem kantonu, osjeti se na prostoru cijelog entiteta pa i države. Kao društvo često kritikujemo naše obrazovanje, i mislim da smo i u pravu. Segment obrazovnja igra značajnu ulogu u prosperitetu društva. Sam napredak društva se može vidjeti u kontekstu ovih oblasti, nauke visokog obrazovanja, statusa politika i obrazovanja mladih. Sarajevo je lider u onome što nudi za naučno istraživačke projekte, sa javnim pozivom, međutim to je ograničen javni poziv, novac je limitiran i to je trenutno jedina opcija koja se nudi za unapređenje nauke, poručila je Mesihović.

Kompletan razgovor pogledajte ovdje

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia