online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Mesihović: Podrška radu JU Studentski centar Sarajevo sa 1,2 miliona maraka

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović i direktor JU Studentski centar Sarajevo Amar Dovadžija potpisali su „Ugovor o sufinansiranju rada JU Studentski centar Sarajevo“ kojim je obezbjeđeno 1,2 miliona konvertibilnih maraka za podršku radu ove javne ustanove.
Vlada Kantona Sarajevo i resorno ministarstvo su u nepune dvije godine obezbjedili JU Studentski centar Sarajevo finansijsku podršku u iznosu većem od 7 miliona KM, od čega je ukupno 4,5 miliona KM uplaćeno za izmirenje obaveza poreskog duga.
Podsjećamo, ministrica Mesihović je u prethodnom periodu posjetila ovu ustanovu i nakon uvida u stanje oformila je i ekspertsku radnu grupu koja ima zadatak da na osnovu zatečenog stanja predloži dugoročna rješenja rada, održivosti i unapređenja poslovanja u JU Studentski centar Sarajevo, kao i rješenja za probleme s kojima se studenti koji koriste Centar susreću.
Iz resornog ministarstva ističu važnost da je jedan od članova ove radne grupe i predsjednik Udruženja studenata JU Studentski centar Sarajevo, koji će delegirati Vladi i Ministarstvu prioritete koje su studenti prepoznali kao najznačajnije.
“Vlada KS i resorno ministarstvo su do sada pružali kontinuiranu i na redovnoj osnovi podršku radu JU Studentski centar Sarajevo. Samo jedan od dokaza za to je i potpisivanje Ugovora o sufinansiranju u čije svrhe je izdvojeno 1,2 miliona KM za sufinansiranje rada samog Centra. Vjerujem da će menadžment ove ustanove navedena sredstva investirati mudro i u pravcu unapređenja standarda studenata koji koriste njihove usluge, te im pružiti najkvalitetnije uslove, kazal je Mesihović, saopćeno je iz SLužbe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia