online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Mesihović na panelu u Banjoj Luci o akreditovanju visokoškolskih institucija

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, prof.dr. Adna Mesihović razgovarala je s direktorom Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH prof.dr. Enesom Hašićem.

Glavna tema sastanka je bila akreditacija visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, kao i proces pridruživanja Evropskoj asocijaciji za osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA).

Direktor Hašić upoznao je predstavnike Ministarstva i ministricu s aktivnostima Agencije u oblasti osiguranja kvaliteta, kao i planovima za naredni period. Posebno je istakao važnost današnjeg događaja „State Peer Counselling Meeting“ koji se održava u Banja Luci i na kojem će ministrica Mesihović biti panelista u ime Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

Ovom prilikom, direktor Hašić je naglasio važnost ovog događaja za Agenciju, kao i za cjelokupno visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini, jer predstavlja prvu aktivnost projekta „Podrška evropskim agencijama za osiguranje kvaliteta u ispunjavanju Evropskih standarda i smjernica (ESG)“, kojima koordinira ENQA. Naveo je da je cilj samog događaja kreiranje sistemske svijesti i zajedničkog razumijevanja svih učesnika na nivou države za sva pitanja i izazove koje je potrebno riješiti kako bi HEA ostvarila punopravno članstvo u ENQA-i.

Ministrica Mesihović je istakla da će s Ministarstvom biti ključni partner Agenciji u aktivnostima koje imaju za cilj rješavanje izazova nepriznavanja diploma visokoškolskih ustanova BiH u zemljama regiona. Naglasila je i važnost intenziviranja zajedničke saradnje na razvoju i unapređenju kvaliteta visokog obrazovanja u BiH u skladu s najboljim evropskim i svjetskim praksama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia