online slots game malaysia
SportVijesti

Mesihović: Ismail Barlov i Ismail Zulfić uzor za sve generacije

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović ugostila je dvojicu mladih paraplivača iz Bosne i Hercegovine Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića, s njihovim trenerom Amelom Kapom, te im čestitala na izvanrednim sportskim postignućima. 

Barlov i Zulfić predstavljaju izvanredan primjer kako ljubav prema sportu, odlučnost, predan rad i volja može nadvladati sve prepreke. Ovi talentovani dječaci (13) ostvaruju izuzetne rezultate, čak i na seniorskom nivou.

Osim što su neizostavan dio najinkluzivnijeg Plivačkog kluba “Spid”, dvojica zlatnih Ismaila dijele duboko prijateljstvo. 

 – Susret s Ismailom Barlovom, Ismailom Zulfićem i njihovim trenerom Amelom Kapom bio je iznimno inspirativan. Ovi mladi paraplivači su prava motivacija, primjer i inspiracija za sve generacije. Kroz njihovo prijateljstvo i predan rad, uz podršku trenera i roditelja, uspjeli su nadvladati sve prepreke koje su im se našle na putu – rekla je Mesihović.

Čestitala je mladim sportašima na njihovim dosadašnjim uspjesima, te im poželjela puno sreće na budućim takmičenjima, a posebno na paraolimpijadi u Parizu. 

Istakla je, također, da je uime Ministarstva pozvala šampione i njihovog trenera da sudjeluju u aktivnostima u Sportsko-rekreativnom centru “Bossina” u Zaostrogu. Tamo će, sa studentima s invaliditetom (Podrska studentima s invaliditetom za inkluzivnije visoko obrazovanje) i s kolegama sa Pedagoškog fakulteta, Fakulteta za sport i rekreaciju i sa Akademije likovnih umjetnosti učestvovati u različitim inkluzivnim radionicama, sportskim aktivnostima i družiti se s drugim učesnicima. 

Trener Kapo je upoznao ministricu s potrebama Plivačkog kluba “Spid’, te sa izazovima s kojima se susreću, ali koji su za njih samo motiv da ostvaruju još zapaženije rezultate. 

– Ministarstvo kroz projekt inkluzije u Sportsko-rekreativnom centru ‘Bossina’ aktivno radi na promicanju jednakosti, a susret s našim mladim šampionima je otvorio nove mogućnosti za našu podršku. Inkluzija nije samo pitanje pravednosti i jednakosti, već i investicija u bogatstvo različitosti i potencijal koji svaka osoba nosi sa sobom. Sretna sam, jer s ove pozicije, mogu da utičem na promjenu društvene svijesti o inkluziji i da kroz projekte Ministarstva radimo zajedno na razvoju adaptivnih sportskih programa, poboljšanju infrastrukture za osobe s invaliditetom, te poticanju javnog diskursa o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom – dodala je  Mesihović.

Ove godine kroz javni poziv za sufinansiranje udruženja, neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte za mlade, Ministarstvo će podržati i projekt Plivačkog kluba “Spid” pod nazivom „Plivanje kao terapija i integracija mladih s invaliditetom“, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia