online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Medić: Okolinska dozvola za kompleks HIFA OIL se uopće neće razmatrati (VIDEO)

Postupak izdavanja okolinske dozvole za kompleks izgrađen u naselju Dobrinja u Sarajevu mora se ponoviti – tvrdi grupa građana “Spas u zadnji čas – Spasimo Dobrinju”, na osnovu rješenja Federalnog ministarstva za okoliš i turizam. Kantonalno ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša poručuje da će postupiti prema ovom rješenju, ali ono ne dovoditi u pitanje okolinsku dozvolu. Dok građani 14 mjeseci tvrde da je kompleks koji uključuje skladište kerozina, ilegalno napravljen i to u vodozaštitnoj zoni, firma se širi i radi neometano već dva mjeseca. U tom rješenju se, ne poništava okolinska dozvola nego se poništava žalba tog udruženja na okolinsku dozvolu, smatra Adnan Medić, pomoćnik ministra za zaštitu okoliša KS

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo nije odbilo žalbu Udruženja „Aarhus centar u BiH“ u skladu sa Zakonom o upravnom postupku, te ministarstvo nije dostavilo rješenje o okolinskoj dozvoli u zakonskom roku prema zahtjevu za pristup informacijama, navodi se u obrazloženju zvaničkog rješenja Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Zbog toga, ministarstvo uvažava žalbu ovog udruženja te predmet vraća na ponovni postupak.

Iz neformalne grupe građana „Spas u zadnji čas – Spasimo Dobrinju” smatraju i da bi ponovljeni postupak mogao utjecati na to da okolinska dozvola bude osporena. Međutim, prema riječima iz ministarstva, to se neće ni razmatrati u ponovljenom postupku.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Medić: Okolinska dozvola za kompleks HIFA OIL se uopće neće razmatrati (VIDEO) 0 0 vote Article Rating […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia