online slots game malaysia
Sarajevo

Mandić za Špicu: Više nijedan investitor ne mora tražiti kafu s načelnikom da ubrza (Video)

Gost emisije Špica bio je Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, gdje je govorio o elektronskim građevinskim dozvolama te o zaustavljanju bespravnih gradnji na području Općine Centar.

Kako kaže, elektronske građevinske dozvole će biti realizovane u Općini Centar, ali ipak će biti potrebno još vremena.

-“Zamislite da više nijedan investitor ne mora tražiti kafu s načelnikom da nešto ubrza, značajno će se izbjeći bilo kakva mogućnost koruptivnih radnji”, istakao je Mandić.

Elektronskim putem će se popunjavati obrazac za dozvolu, a istim putem će se vršiti i njegova obrada.

Kada je riječ o bespravnoj izgradnji nebodera kod hotela Holiday Inn, prema posljednjim informacijama vlasnik “Tibre” tražio je od općine 11,5 miliona KM.

-“Tu je situacija prilično jasna, prethodni načelnik je koristio pravo koji mu je tadašnji Zakon o prostornom uređenju omogućavao da radi korekciju, međutim član 40. tog Zakona precizno je definisao kada i pod kojim uslovima se radi korekcija urbanističkog plana i šta ona podrazmijeva. Korekcija bi se prema tome mogla raditi samo kada dođe do nekih tehničkih ili grafičkih odstupanja i sama riječ korekcija znači da se tu samo neki detalji mogu popraviti. On je nažalost pod korekciju proveo izmjenu regulacionog plana na način da je za dotadašnjih sedam spratova dao saglasnost za još 22”, pojasnio je Mandić.

Cijeli razgovor s načelnikom Općine Centar na ovu temu pogledajte:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia