online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Mandić poručio mladima: Ostanite ovdje i dajte ovoj zemlji šansu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je osam najboljih studenata dobitnika počasnog priznanja „Zlatna značka“, te petnaest studenata dobitnika priznanja „Srebrena značka“ koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.

Dvadeset i tri studenta Mašinskog, Arhitektonskog, Ekonomskog, Pravnog, Pedagoškog, Medicinskog, Prirodno-matematičkog fakulteta, Poljoprivredno–prehrambenog fakulteta, Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, Muzičke akademije, te Akademije likovnih umjetnosti, danas su nagrađeni za trud, rad i postignuti uspjeh.

Načelnik Mandić je u razgovoru sa studentima pohvalio njihova dostignuća, ali i dodao da su vrata Opštine Centar za mlade ljude uvijek otvorena.

-Danas smo u Opštini Centar ugostili 23 najbolja studenta od kojih je 15 srebrnih, a 8 zlatnih znački. Dobitnici priznanja „Zlatna značka“ su dobili po 500 KM, a dobitnici priznanja „Srebrena značka“ po 350 KM. Ovo je jedan od pokazatelja da su nam naši mladi posebno važni, da računamo na njih, da želimo da im poboljšamo uslove za život i rad. Opština Centar ima ambiciju da bude prepoznata kao Opština za mlade i zaista, iako to nije naša nadležnost, gdje god možemo, pridružujemo se da pomognemo u poboljšanju uslova našim mladima. Vremena koja su pred nama nose promjene, a za te promjene su nam naši mladi izuzetno važni i zato zaista činimo sve što možemo, a možemo puno, da ih prije svega zadržimo ovdje. Koristim priliku da našim mladima poručim da ostanu ovdje i daju ovoj zemlji šansu, rekao je načelnik Mandić. 

Čestitkama za postignute rezultate pridružile su se i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i vijećnica Aida Koluder-Agić.

Pored priznanja, načelnik Mandić uručio je studentima i novčane nagrade istakavši da je to samo mali znak pažnje za njihov predani trud i rad.

Općina Centar izdvaja značajna sredstva za podršku mladima i njihovom obrazovanju. Iako to nije u njenoj nadležnosti Općina Centar Sarajevo u ovoj godini izdvojila je 2.272.700 konvertibilnih maraka za podršku obrazovanju.

Priznanja Općine Centar Sarajevo danas su dobili:

Selma Teskeredžić (Muzička akademija), Laura Kozlinger (Muzička akademija), Ada Sivac (Akademija likovnih umjetnosti), Tarik Čorbo (Mašinski fakultet), Ema Čaluk (Arhitektonski fakultet), Filip Milošević (Muzička akademija), Berna Klokić (Fakultet sporta i tjelesnog odgoja), Melita Ćoralić (Fakultet sporta i tjelesnog odgoja) – su dobitnici priznanja „Zlatna značka“.

Dobitnici priznanja „Srebrena značka“ su: Emina Ajanović (Prirodno-matematički fakultet), Anja Stergar (Akademija likovnih umjetnosti), Amina Hasović (Ekonomski fakultet), Ilma Ibrahimović (Pravni fakultet), Antoneta Martić (Pedagoški fakultet), Sanjin Rakić (Pravni fakultet), Rijad Smajlović (Pravni fakultet), Ena Gurda (Pravni fakultet), Džavid Brdar (Elektrotehnički fakultet), Hađer Sinanović (Prirodno-matematički fakultet), Avdispahić Din (Prirodno-matematički fakultet), Lamija Mlaćo (Medicinski fakultet), Admir Ramusović (Medicinski fakultet), Faruk Osmankadić (Medicinski fakultet) i Merjem Sinanović (Poljoprivredno-prehrambeni fakultet).

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia