online slots game malaysia
Sarajevo

Mandić o radovima ispred zgrade “Bosanskohercegovačke šume”: Dajte nam dozvolu i biće gotovo u narednih desetak dana

Ispred zgrade “Bosanskohercegovačke šume” 29. jula ove godine započeli su građevinski radovi koje je inspekcija obustavila kazavši da ne postoji dozvola za izvođenje radova

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić objasnio je da promjene u gradu moraju biti odobrene od Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i istakao: “Odluka koju je donijela državna komisija za očuvanje nacionalnih spomenika podrazumijeva čak da u centru grada ako imate stan i želite unutra da probijete zid ili da ga pretvorite u poslovni prostor, i to mora ići na saglasnost ove komisije.”

Razlog zašto je gradilište u stanju kakvom se trentnuno nalazi, načelnik objašnjava da je to zbog postavljene žute trake koja upućuje na to da se gradilištu ne smije pristupiti te da su iz inspekcijskog nadzora dali jedno kratko vrijeme kako bi se barem mašine izmjestile.

Kad se stavi žuta traka svaki ulazak u taj prostor bi predstavljao prekršaj. To je razlog zašto se nije pomelo i počistilo. Molim još jednom gospodina Kapidžića da ostavimo neke lične sujete po strani, dajte nam dozvolu, iduće sedmice i ovo će biti gotovo u narednih desetak dana– kazao je načelnik.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia