online slots game malaysia
VijestiZanimljivosti

Mališani SOS Dječijih sela u BiH ljetuju na moru zahvaljujući donaciji Pepca

Tri porodice iz SOS Dječijih sela u Bosni i Hercegovini ovog ljeta putuju na more, a svi njihovi troškovi, uključujući prevoz i smještaj, pokriveni su donacijom kompanije Pepco.

Pepco je jedan od najvećih partnera SOS Dječijih sela u svakoj evropskoj zemlji u kojoj posluje. Od otvaranja prve trgovine u Bosni i Hercegovini u septembru 2023. godine, započela je saradnja sa ovom organizacijom s ciljem pružanja pomoći mališanima i mladima u potrebi kroz rekreativne i edukativne projekte.

“Naši prijatelji iz Pepca preuzeli su sve troškove ljetovanja za tri porodice, a mi smo posebno zahvalni što su prepoznali važnost rekreativnih aktivnosti za rast i razvoj djece. Ovakvom donacijom omogućavaju djeci da dožive nezaboravna iskustva koja pozitivno utječu na njihov razvoj i socijalizaciju. Želimo da djeca bez roditeljskog staranja, kao i njihovi vršnjaci, idu na ljetovanje, zimovanje, da nauče skijati, plivati, klizati, da im pružimo osnove za pravilan razvoj i budućnost”, izjavio je Amer Džano, fundraiser za korporativna partnerstva SOS Dječijih sela u BiH.

Trenutno u dva SOS Dječija sela u našoj zemlji, u Sarajevu i Gračanici, živi 148 djece u 23 porodice. To uključuje i djecu i mlade koji žive sa SOS roditeljima, ali i mlade koji žive u malim porodičnim domovima ili u polusamostalnom obliku brige. U porodicama djeca su različitih starosnih dobi, što omogućava stvaranje prirodnih porodičnih veza različitih generacija, a nerijetko pomažu jedni drugima sa zadaćama i uključuju se u kućne poslove. Sve to doprinosi njihovom rastu i razvoju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia