online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSvijetVijesti

Majke Srebrenice u New Yorku, održan sastanak sa ambasadorima

U sjedištu misije BiH pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku održan je sastanak ambasadora naše zemlje Zlatka Lagumdžije sa majkama Srebrenice, izvještava dopisnica Televizije Sarajevo iz New Yorka Nerminka Emrić.

Tema sastanka bilo je upoznavanje sa programom obilježavanja Međunarodnog dana genocida koji ce se održati u zgradi UN-a, kao i sa procedurama koje nas čekaju za postavljanje cvijeta Sebrenice u sjedistu UN za 30. obilježavanja genocida nad Bošnjacima. Prisutni su bili i specijalna savjetnica Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida Alice Wairimu Nderitu i prijatelji ambasadori pri UN-u, koji su pomogli usvajanje Rezolucije UN-a o obilježavanju međunarodnog dana. Srebrenička majka, predsjednica Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić imala je inspiritivan govor na ovom sastanku.

“Razlike su dobre, podjele nisu. Nemojmo se dijeliti na ove i one, dijelimo se na dobre i loše ljude”, poručila je majka Munira.

Prisutan je bio i predsjednik Udruženja žrtava i svjedioka genocida Murat Tahirović. Nakon sastanka, naša delegacija obišla je potencijalne lokacije gdje treba biti postavljen Cvijet Srebrenice u dvorištu zgrade UN-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia