online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Larson: Općina Ilidža je primjer i model za sve općine u Kantonu Sarajevo

U posjeti općinskom načelniku Nerminu Muzur i rukovodstvu Općinskog vijeća, bio je savjetnik za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Erik Larson i šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Erduan Kafedžić.

„Radimo i dalje na aktivnostima koje za cilj imaju poboljšanje transparentnosti rada, usklađenosti poslovanja sa zakonskim odredbama i uspostavom efikasne javne uprave. Formirali smo posebnu službu koja će se baviti ovim oblastima i naše opredjeljenje je da pronalazimo što efikasnije mehanizme za smanjenje prostora za svaki vid korupcije“, kazao je načelnik Muzur.

Erik Larson iskazao je zadovoljstvo što je ponovo u Općini Ilidža i istakao je da je to prvi put da ponovo posjećuje neku od općina u kojima je već prethodno bio što jako mnogo govori o tome da Općina Ilidža izuzetno efikasno provodi svoje aktivnosti.

„Prije svega se želim zahvaliti Općini Ilidža na saradnji sa Uredom, pristupanju registrima kao i svim aktivnostima na kojima sarađujemo. Izuzetno je bitno da kada se provode određene aktivnosti to bude i vidljivo, a što se tiče Ilidže, zaista jeste vidljivo sve što radite. Mogu potvrditi da je Općina Ilidža primjer i model za sve druge općine u Kantonu Sarajevo kako treba raditi. Drago mi je kada čujem izjave da se nešto ne može uraditi, a moj odgovor bude da itekako može, jer je Ilidža to već uradila“, kazao je savjetnik Larson.

o

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia