online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Lakić: Moramo biti oprezni i sve uraditi polako kako ne bi izazvali novi kolaps i veće havarije

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Vedran Lakić ocijenio je povodom nestanka električne energije u Bosni i Hercegovini da se radi o preopterećenju mreže.

– Problem u prenosnoj mreži u regionu i preopterećenje dovelo je do nestanka struje i u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Svi napori usmjereni su ka što skorijem rješavanju navedenog problema i povratku električne energije u domove – kaže Lakić.

U pogon se, kaže, vraćaju federalne termoelektrane i hidroelektrane.

– Najbitnije je da vraćamo u pogon termoelektrane i hidroelektrane i pozdravljam sve napore koje elektrodistributivna preduzeća ulažu kako bi se čim prije normalizovala distribucija električne energije. Sistem se polako vraća. Struja je puštena u Tuzli, Kaknju, Banja Luci, a polako se vraća i u sarajevska naselja. Moramo biti oprezni i sve uraditi polako kako ne bi izazvali novi kolaps i veće havarije. Za sada je sve pod kontrolom – naglasio je ministar.

Smatra da se iz ovakvih situacija mora i treba izvući važna lekcija.

– Ovo nam je prilika da shvatimo koliko nam je bitan sistem i trebamo raditi na njegovom unaprijeđenju – navodi se u Lakićevoj izjavi.

Elektroprivreda BiH počela postepeno da vraća u pogon hidroelektrane i termoelektrane

Nakon totalnog nestanka električne energije danas u 12.25 sati, Elektroprivreda BiH je počela postepeno da vraća hidroelektrane i termoelektrane u pogon.

Zalagenjm radnika Elektroprivrede BiH nije došlo do kvarova na proizvodnim objektima kompanije, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH.

Oko 50 posto kupaca je već snabdjeveno električnom energijom u BiH, navodi se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia