online slots game malaysia
KulturaVijesti

Kultura na ulice 2024!: Na trgu Susan Sontag 12. jula premijera baleta ‘Zvuk olimpijske iskre’

– Drugi dio baletnog triptiha Planeta Sarajevo: “Zvuk olimpijske iskre”, kao omaž 40. godišnjici Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, premijerno će biti izveden u petak, 12. jula sa početkom u 21.00 sati na Pozorišnom trgu Susan Sontag. Koreografiju i režiju potpisuje Ivan Salonski, a u predstavi učestvuje ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo koji će plesati na muziku kompozitora Johna Williamsa. 

– “Zvuk olimpijske iskre ’24” (ZOI ’24), odnosno drugi dio triptiha “Planeta Sarajevo”, na muziku Johna Williamsa, zamišljen je kao omaž 40. godišnjici Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu. Želim naglasiti da je grad imao svoje zlatno doba, a kroz sjećanje na prošlost želim podstaći publiku na razmišljanje o budućnosti Sarajeva kao središta visoke kulture, društvene odgovornosti, sporta i ostalih ključnih aspekata života. Cilj ove predstave jeste podsticaj kolektivnog sjećanja publike na Sarajevo kao važnu kulturnu i sportsku prestonicu. Kroz ideju ZOI ’24 želim da kažem da Sarajevo ne treba da bude samo nostalgija za prošlim vremenima, već inspiracija za izgradnju budućnosti u kojoj će grad ponovno blistati u svojoj veličini i značaju – izjavio je koreograf Ivan Salonski.

Uloge će ostvariti: Albina Huskić, Elio Arnoldo Villa Garcia, Masafumi Okuzono, Luisa Escamilla Rodriguez, Dora Kos, Zulejha Kečo Kapidžić, Darika Dunganova, Selma Efendić, Masafumi Okuzono, Admir Kalkan i Toko Tatekawa.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia