online slots game malaysia
Sarajevo

KS – U trajno vlasništvo predato 68 stanova pripadnicima boračke populacije

U trajno vlasništvo danas je 68  građana, pripadnika boračke populacije, ostvarilo svoje zakonsko pravo i dobilo novoizgrađene stanove u naselju Rosulje u Vogošći. 

Stanove su dobili četiri roditelja šehida, 17 ratnih vojnih invalida i 47 supruga šehida-poginulih boraca.

Ključeve su im uručili ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, ministar finansija KS Davor Čičić, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i v.d. direktorica Fonda za izgradnju stanova za boračku populaciju Lejla Khattab. 

Ministar Osmanović podsjetio je da je ukinuta i tzv. Lista čekanja na stan za boračke kategorije koji na to, Zakonom o dopunskim pravima boraca/branitelja KS, imaju pravo. 
  
– Pored ove zgrade, pravi se trenutno još jedna zgrada sa 120 stanova, također za trajni smještaj naših boraca i porodica koji su dali najveći doprinos u odbrani našeg grada i države – istakao je ministar Osmanović. 

Podsjetio je i na važnost usvojene inicijative predsjedavajućeg Okerića kojom je omogućeno da se novim Zakonom stanovi koji su bili dati na korištenje, njih 51, sada njihovim stanarima daju u trajno vlasništvo. 

– U okviru ovog projekta do sada smo trajno stambeno smjestili 250 pripadnika spomenutih boračkih kategorija i na to smo svi veoma ponosni – zaključio je Osmanović. 
  
Ministar Čičić je kazao da je za tu namjenu u protekle dvije godine osigurano, iz kreditnih sredstava, ukupno 19 miliona KM, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] KS – U trajno vlasništvo predato 68 stanova pripadnicima boračke populacije […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia