SarajevoVijesti

KS – Preporuka građanima da koriste drive in punktove za testiranja

Epidemiološka situacija uzrokovana epidemijom koronavirusa u Kantonu Sarajevo je trenutno ozbiljna, a uz povećani broj testiranja bilježi se i veći broj novozaraženih osoba.

Zbog pojačanog priliva pacijenata u Covid ambulante JU Dom zdravlja, iz Ministarstva zdravstva KS i ambulante preporučuju građanima koji trebaju samo uslugu testiranja da, uz prethodno dobijenu elektronsku uputnicu ljekara, koriste jedan o četiri Drive-in punkta u KS.

Za građane koji trebaju samo uslugu testiranja, Drive-in punktovi se nalaze: u općini Centar, na parkingu kod mosta Suade i Olge, u općini Novi Grad, na trolejbuskom depou u ulici Majdanska (iznad zgrade općine Novi Grad).

Drive-in punktovi se nalaze i u općini Vogošća, naselje Semizovac (na prostoru bivše kasarne Enver Šehović, u ulici Nova cesta bb, preko puta „Energopetrolove“ benzinske pumpe), a u općini Ilidža, u ulici Banjska (Banjski parkovi, kod rimskih iskopina).

Za gluhe i nagluhe osobe na raspolaganju je SMS/viber broj 061 555 769. Osobe koje od ljekara primarne zdravstvene zaštite dobiju elektronsku uputnicu za testiranje na koronavirus, mogu se testirati u COVID centrima Ilidža i Saraj Polje, te COVID ambulantama Vrazova i Semizovac. Njihovo radno vrijeme je od 7.30 do 20.00 sati svakog dana.

Građani se mogu testirati na bilo kojem Drive-in punktu u Kantonu Sarajevo, bez obzira na mjesto stanovanja. Radno vrijeme svih Drive-in punktova je od 08.00 do 18.00 sati, svakog dana u sedmici.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.