online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Potpisani ugovori za zapošljavanje 102 medicinska radnika

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo danas je u svojim prostorijama upriličila potpisivanje ugovora s poslodavcima koji su obuhvaćeni Programom sufinansiranja zapošljavanja medicinskog kadra u javne zdravstvene ustanove i javne ustanove iz oblasti socijalne zaštite – Covid 19. 

Cilj Programa je obezbjeđenje potrebne kvalifikacione strukture radne snage i smanjenje broja nezaposlenih na području Kantona Sarajevo. 

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo objavila je javni poziv 31. augusta, a lista aplikanata koji su ispunili uslove po ovom programu je objavljena na web stranici Službe. Planirana sredstva za ove namjene iznose milon i 105.122 KM, a cilj je zapošljavanje 102 nezaposlene osobe i to 30 sa VŠS i VSS i 72 sa SSS. 

Ugovore s poslodavcima uime JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisala je v.d. direktorice Edina Ljubuškić. 

Ona je naglasila da se radi o  programu sufinansiranja zapošljavanja medicinskog kadra za zdravstvene ustanove, kao u javne ustanove iz oblasti socijalene zaštite.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić čestitao je svima koji su pripremili ovaj važan Projekat, kao i svima koji su aplicirali i dobili prilku za zapošljavanje dodatnog broja medicinskih kadrova u svojim ustanovama.  

Naveo je da će od 102 buduća medicinska radnika u Općoj bolnici “Abdulah Nakaš” biti zaposleno 12 sa VSS i 24 sa SSS, u Domu zdravlja KS – 12 VSS i 24 SSS, u  Hitnu pomoć – 5 VSS i  5 SSS, u Gerontološki centar 1 VSS i 4 SSS, u Domu za djecu bez roditeljskog staranja 5 SSS, u Terapijsku zajendicu 5 SSS te u Domu za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom 5 SSS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia