online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS posvećen kreiranju ambijenta za smanjenje zagađenja zraka

Kanton Sarajevo posvećen kreiranju ambijenta za smanjenje zagađenja zraka kojem doprinose automobili

Predsjedavjući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, zastupnica Neira Avdibegović – Dizdarević, te ministri Enver Hadžiahmetović i Adnan Delić primili su delegaciju Privredne komore FBiH, koja je ukratko predstavila rad Udruženja za elektro-mobilnost i Udruženja zastupnika i trgovaca novim automobilima FBiH.

Ovom prilikom je saopšten i podatak Svjetske zdravstvene organizacije prema kojem u BiH u prosjeku godišnje od prekomjernog zagađenja zraka umire više od 3.500 osoba. Predstavnici Privredne komore su na ovom sastanku zatražili podršku Kantona Sarajevo u pogledu pojednostavljenja zakonskih procedura za instaliranje električnih punionica, ukidanja i smanjenja poreza na imovinu za električna i hibridna motorna vozila, osiguranja besplatnih parking mjesta u svim opštinama KS za električna vozila, te mogućnostima vožnje trakom za javni prijevoz, kao i u realizaciji projekata izgradnje javnih električnih punionica u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za protkol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia