SarajevoVijesti

KS posvećen kreiranju ambijenta za smanjenje zagađenja zraka

Kanton Sarajevo posvećen kreiranju ambijenta za smanjenje zagađenja zraka kojem doprinose automobili

Predsjedavjući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, zastupnica Neira Avdibegović – Dizdarević, te ministri Enver Hadžiahmetović i Adnan Delić primili su delegaciju Privredne komore FBiH, koja je ukratko predstavila rad Udruženja za elektro-mobilnost i Udruženja zastupnika i trgovaca novim automobilima FBiH.

Ovom prilikom je saopšten i podatak Svjetske zdravstvene organizacije prema kojem u BiH u prosjeku godišnje od prekomjernog zagađenja zraka umire više od 3.500 osoba. Predstavnici Privredne komore su na ovom sastanku zatražili podršku Kantona Sarajevo u pogledu pojednostavljenja zakonskih procedura za instaliranje električnih punionica, ukidanja i smanjenja poreza na imovinu za električna i hibridna motorna vozila, osiguranja besplatnih parking mjesta u svim opštinama KS za električna vozila, te mogućnostima vožnje trakom za javni prijevoz, kao i u realizaciji projekata izgradnje javnih električnih punionica u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za protkol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.