online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Omogućeno preuzimanje digitalnih certifikata

Od danas je u funkciji nova aplikacija putem koje građani mogu preuzimati dokumente koji se odnose na njihovu vakcinaciju ili prebolovani Covid-19. Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo omogućio je dostavu i preuzimanje certifikata o vakcinaciji sa QR kodom – do sada je generirano više od 10.000 certifikata.

Građani Kantona mogu putem online aplikacije da preuzmu dokumente koji se odnose na vakcinaciju ili prebolovani Covid-19 i to: certifikat o vakcinaciji, potvrda o preležanom Covidu, kao i rješenje Ministarstva zdravstva o samoizolaciji.

Mogućnost preuzimanja navedenih dokumenata zavisi isključivo od toga da li su odgovarajući podaci uneseni u informacioni sistem od zdravstvenih radnika u ordinaciji gdje je pružena usluga ili na punktu masovne vakcinacije u “Zetri”, na što Zavod nema uticaja.

Preuzimanje certifikata bit će omogućeno i građanima koji su se vakcinisali izvan KS i u drugim državama, a koji su izvršili registraciju i priložili validne dokumente, te vakcinacije putem ranije uspostavljene aplikacije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia