SarajevoVijesti

KS: Pomoć za održivi povratak

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo objavilo je  Javni poziv za podnošenje prijave za ostvarivanje finansijske pomoći za održivi povratak za povratnike u i van Kantona Sarajevo.

Dodjelom finansijskih sredstava kroz implementaciju ovog javnog poziva omogućit će se realizacija projekata izgradnje, sanacije i rekonstrukcije infrastrukture u mjestu povratka, manje popravke stambenih jedinica, razvoj poljoprivrede za potrebe korisnika i članova njegovog domaćinstva, nabavka prehrambenih artikala, kupovina školskog pribora i knjiga, te druge namjene važne za održivi povratak.

Pravo na aplikaciju imaju povratnici, a među njima posebno kategorije socijalno ugroženih, osobe sa invaliditetom i članovi porodica ovih osoba, samohrani roditelji, usvojitelji, staratelji ili hranitelji porodice, porodice šehida i poginulih boraca, porodice nestalih osoba, civilne žrtve rata i članovi njihovih porodica, te bivši logoraši.

„Prijava za pomoć za održivi povratak sa dokazima o ispunjavanju traženih općih i posebnih kriterija, dostavlja se u roku od 10 dana od dana posljednjeg objavljivanja, na protokol Kantona Sarajevo, ulica Reisa Džemaludina Čauševića br. 1 Sarajevo, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati“, navode u ovom javnom pozivu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.