online slots game malaysia
Vijesti

KS: Javni poziv za dodjelu stipendija djeci pripadnika boračke populacije

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici donijela rješenje o imenovanju Upravnog i Nadzornog odbora Fonda Ikre, što znači da su stečeni uvjeti za raspisivanje javnog poziva za dodjelu stipendija djeci pripadnika boračke populacije u KS.

Konkurs će biti objavljen 21. novembra.

– Upravni odbor je odmah jučer donio odluku o imenovanju direktora koji raspisuje konkurs za stipendiranje. Konkurs će sutra biti objavljen, a u budžetu Ministarstva za boračka pitanja KS izdvojen je 1.737.000 KM za stipendiranje 1.930 djece – kazao je na današnjoj pres-konferenciji ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Grabovica. 

Istakao je da će konkurs biti otvoren do 9. decembra, a da će zbog kašnjenja stipendije biti isplaćene od septembra do decembra. 

– Svima koji se prijave i zadovolje uvjete koji će biti propisani u konkursu bit će im isplaćene praktično četiri stipendije za ovu školsku godinu – kazao je Grabovica pozvavši sve zainteresirane da se prijave na ovaj konkurs. 

Direktor Fonda Ikre Smajo Halilović kazao je da je od osnivanja fonda Ikre do ove godine pravo na stipendije ostvarilo više od 70.000 djece.

Pozvao je sve zainteresovane da se i ovaj put prijave te da aplikacije, zbog aktuelne epidemiološke situacije, šalju poštom.

– Ovaj konkurs očekuje s netrpljenjem oko 3.000 aplikanata. Aplikaciju mogu pronaći na stranici Ministarstva za boračka pitanja KS, Fonda Ikre. Nek obrate pažnju da dokumentacija bude potpuna – kazao je, između ostalog, Halilović. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia