online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: Izdvojeno više od 2,5 miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Ministrastvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz budžeta KS za 2021. godinu.

Riječ je o javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanje ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoj i zaštitu  divljači, kao i drugim projektima navedenim u pozivu.

Ministar privrede KS Adnan Delić izjavio je da je to ministarstvo za Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva osiguralo sredstva od 2.581.559,66 KM.

– Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju KJP Sarajevo – šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo – istakao je Delić.

Pojašnjenja vezana za kriterije i pravila učešća u javnom pozivu, kao i spisak potrebne dokumentacije nalaze se u njegovom tekstu koji je danas objavljen u dnevnim novinama i web stranici Ministarstva privrede na linku: VIDEO

Na istom linku nalaze se i prijavni obrasci, izjava, kao i obrazac za prijedlog projekta.

– Javni poziv bit će otvoren za prijave 30 dana od dana objavljivanja, a podnosioci prijave mogu predati na centralni protokol Kantona ili preporučenom poštom na adresu Ministarstva privrede – objasnio je Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia