online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

“Krug 99” danas o ekonomskoj budućnosti i procesu formiranja vlasti

Na redovnoj nedjeljnoj sesiji “Kruga 99” uvodničari, univerzitetski profesori Izudin Kešetović i Goran Miraščić su istakli da su sigurnost i politička stabilnost osnovni preduslovi za ekonomski napredak.

– Ekonomija u BiH je treći po redoslijedu prioritet koja se ogleda u ekonomskom rastu i povećanju dohodaka stanovništva. To su pretpostavke da se zaustave migraciona kretanja i da se obezbijedi visok standard u javnim potrebama kroz nove javne politike: obrazovanje, penzioni sistem, zdravstveni sistem i socijalna politika – naveo je Kešetović.

Predsjednik ”Kruga 99” Adil Kulenović je rekao da je više razloga opredijelilo temu današnje sesije “Ekonomska budućnost i proces formiranja vlasti u BiH“.

– Opšte je mišljenje da u predizbodnoj aktivnosti, a nadajmo se da tako neće biti u postizbornoj aktivnosti formiranja vlasti, tema o realnom životu ljudi, ekonomiji, nije dominirala niti političkim programima, niti u kampanji. Nažalost, reklo bi se da ni naši građani ne reaguju na ono što je njihov neposredni, direktni interes – dodao je Kulenović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia