online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Krivične prijave protiv Ajnadžića, Koldže i Berila

Dva bivša i jedan aktuelni načelnik SDA prijavljeni zbog sumnje da su skrivali imovinu. Ured za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom podnio je krivične prijave Tužilaštvu protiv bivših načelnika opština Centar i Novo Sarajevo Nedžada Ajnadžića i Nedžada Koldže, te načelnika Trnova Ibre Berila. Potvrdio je ovo za našu Televiziju Erduan Kafedžić.

Prijave su podnesene zbog imovine koju nisu prijavili, a dužni su bili to učiniti po Zakon o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovinu nosilaca javnih funkcija u KS. U neprijavljenoj imovini nalaze se firme, nekretnine i vrijednosti papiri, koji su registrovani na članove porodice. Krivične prijave su podnijete zbog postojanja osnova sumnja da su Ajnadžić, Koldžo i Berilo izostavili u obrasce unijeti određene podatke o svojoj i imovini bliskih srodnika, te su ih potom svojeručno potpisali i predali Uredu, na koji način su ispunjena obilježja bića krivičnog djela.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia