online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kosovac za TVSA: Uz E Uputnice građani mogu putem Vibera dobiti instrukcije o terminu pregleda

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo po prvi put uvodi sistem praćenja e-uputnica za osiguranike na svojoj web stranici. Ovaj inovativni sistem pruža brzo i jednostavno praćenje e-uputnica, donoseći sa sobom niz prednosti, uključujući značajnu uštedu vremena i transparentnost.

Upravo o ovome razgovarali smo u Sarajevskom jutru sa Muamerom Kosovcem, direkotom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Na početku je naglasio da je ovo samo jedna od aktivnosti koje Zavod provodi, a sve s ciljem uklanjanja birokratskih barijera i unapređenja dostupnosti zdravstvene zaštite.

-Zavod je još 2023 pokrenuo aktivnosti na potpunom uvezivanju svih uputnica zdravstvenih ustanova. I prošle godine je s tim krenula prvo Opća bolnica, pa potom KCUS, i ovo je sad kruna tog projekta, koji smo pokrenuli.  

U stvarnosti, to predstavlja pojednostavljeniji način pristupa zdravstvenoj zaštiti, posebno za naše korisnike, koji odlaze na dijagnostičke i specijalističke preglede.

Građani će sada moći, bez papirne uputnice i bez hodanja po drugim ustanovama, zahvaljujući ljekarima porodične medicine, koji će kroz Informacioni sistem ZZO upućivati naše građane na te preglede, odlaziti na tačnu adresu u određenom(zakazanom) terminu.

Druga mogućnost, je da građani daju svoj broj telefona, i putem Vajber grupe će biti obaviješteni kad treba da dođu na pregled, i što je važno nekoliko dana ranije će se to obaviještenje ponoviti kao podsjetnik na pregled, naglasio je Kosovac.

Pogledajte kompletan razgovor

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia