online slots game malaysia
KulturaVijesti

Koncert posvećen Jadranki Stojaković održan u Japanu

– Pod pokroviteljstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Japanu, održan je u Tokiju koncert posvećen Jadranki Stojaković.

Taj događaj je održan u sjećanje na lik i stvaralačko djelo kantautorke Jadranke Stojaković, a okupio je brojne poštovaoce njenog muzičkog stvaralaštva, japanske muzičare, pjevače, tekstopisace, umjetnike i druge goste.

Na početku manifestacije, održani su i govori Siniše Berjana, ambasadora BiH u Japanu, i predstavnika Jadrankinih prijatelja.

– Ambasador Berjan je podsjetio da je svrha organizacije tog, drugog po redu događaja u protekle dvije godine, sjećanje na Jadrankina umjetnička dostignuća kojima je spojila dvije kulture na dva različita kraja svijeta, obzirom da je u Japanu provela više od 20 godina života. Ovom prilikom, istaknute su njene zasluge za uspostavljanje trajne i neraskidive veze između dvije zemlje te naglašena Jadrankina neprocjenjiva vrijednost u ulozi našeg najboljeg kulturnog ambasadora u Japanu – navodi se. 

Na kraju obraćanja, ambasador je naglasio da je mlađim generacijama ostavljeno u nasljeđe da sačuvaju uspomenu na tu izvanrednu umetnicu čija će djela vječno trajati.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia