online slots game malaysia
BiznisVijesti

Kečo: Uposlenicima isplaćena jednokratna pomoć i mljekarima smo za 30 posto uvećali otkup mlijeka

Domaća firma Lactalis BH saopćila je kako je u ovom vremenu odlučila pomoći uposlenicima i farmerima. U saopćenju se izmedju ostalog kaže,

“Svjedoci smo krize koja utječe na sve dijelove naših života povećavajući troškove i umanjujući životni standard. Svi se nadamo da će kriza kratko trajati, ali dok se to ne desi važno je pomoći i biti uz one koji su nam najvažniji. Tako je kompanija Lactalis BH odlučila djelovati prema, njima najvažnijim skupinama, uposlenicima i farmerima od kojih otkupljuje mlijeko.
Jedan od načina pomoći uposlenicima Lactalis BH je i isplata jednokratnog iznosa od 1.080 KM kako bi lakše prevladali utjecaj inflacije.
Isto tako svjesni svih poteškoća s kojima se bore njihovi farmeri, njih preko 1500 u cijeloj Bosni i Hercegovini, Lactalis BH je u proteklim mjesecima povećao cijenu otkupa mlijeka za 30% u odnosu na isti period prošle godine.
„Briga za naše uposlenike nam je uvijek na prvom mjestu i zato smo se odlučili na ovu pomoć za koju vjerujemo da će biti od koristi njima i njihovim porodicama. Isto tako prioritet su nam i farmeri s čijih farmi dolazi mlijeko koje otkupljujemo“, istaknuo je Kenan Kečo general manager Lactalis BH.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia