SarajevoVijesti

Katica za Špicu: Ove godine zaposlit ćemo najmanje 300 policajaca

O migrantskoj krizi za Sarajevsku špicu govorio je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Tražit ćemo od države da se preduzmu aktivnosti po pitanju migranata, previše je ljudi na jednom mjestu, ukratko se osvrnuo ministar Katica.

-Prilično su slobodni u tom kampu, nema zaštitne ograde, kontrole ulaska i izlaska ne postoje, naše je da sve ispitamo i kontinuirano radimo na tome da se poveća sigurnost građana i migranata, kazao je za Sarajevsku Špicu Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS.

Podsjetio je na zaključke Skupštine KS među kojima su hitno kadrovsko i materijalno-tehničko jačanje Uprave policije, a sve u cilju što efikasnijeg izvršenja poslova i zadataka vezanih za migrantsku krizu.

Upravo zato, jučerašnje tematsko zasjedanje Skupštine KS bilo je u cjelosti posvećeno migrantskoj krizi.

Na pitanje da li su i koliko tačne neke tvrdnje da je policija posebno brutalna prema migrantima, ministar Katica je kazao, kako su takve primjedbe iznesene i na Skupštini, medjutim nijedan takva prijava nije zaprimljena niti evidentirana, naglasio je.

Kako se već odavno govori o nedostatku kadrova u policiji, jedan od zaključaka Skupštine bio je upravo da se policija osposobi za ogromne izazove u ovoj godini, Katica je istakao da namjerava u ovoj godini zaposliti najmanje 300 policajaca, s tim da generalno gledano nedostaje barem 400.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.