online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Katica o devetom januaru: Građani trebaju biti kreatori sigurnosti, pravi put je pravosudno odgovoriti na nepravno ponašanje

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo povodom najavljenog obilježavanja 9. januara u Istočnom Sarajevu i cjelokupne bezbjedonosne situacije govorio je za Špicu.

Navodi kako je danas u Skupštini Kantona Sarajevo održana sjednica za sigurnost na kojoj je prisustvovao i policijski komesar, također jučer je održan i stručni kolegij, te su izdali saopćenje koje građane poziva na dostojanstvo i da građani ne reaguju na provokacije i da surađuju sa policijom.

Dosadašnja saznanja govore da nema operativnih sazananja da bi se narušila sigurnosna situacija. “Vjerujem da će naša policija pod vodstvom policijskog komesara uspjeti u tome, da će osigurati novi sigurnosni indikator za područje KS.”

Tužilaštva, posebno pravosudne institucije moraju reagovati. Ja ne mogu nikako objasniti zašto se ne reaguje po ovome pitanju. Definitivno pravosudna zajednica, Tužilaštvo BiH mora reći da postoji vladavina prava, vladavina presuda, Ustavnog suda i da imamo u tom smislu jedno ponašanje koje će se uskladiti s tim, a to znači da će se i obilježavanje ovog nekog dana uskladiti sa presudama Ustavnog suda.– istakao je.

Ministar Katica poručuje da shvata revolt građana ali da moraju ostati dostojanstveni, te da vjeruje kako policija može odgovoriti zadacima, i osigurati sigurnost građanima.

“Shvatili smo da građani osjećaju nesigurnost”– navodi Katica, ali zbog revolta koji je prisutan, ne treba da odgovaraju protestima i svemu tome slično, nego pravosudno.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia