online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Katica i Bašić o modelu ustupanja oduzete imovine na korištenje MUP-u KS

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica razgovarao je danas sa Emirom Bašićem, vršiocem dužnosti direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Razgovarano je o saradnji između MUP-a KS i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, te iznalaženje modela za unapređenje saradnje i ustupanje oduzete imovine na korištenje MUP-u Kantona Sarajevo.

S tim u vezi izneseno je nekoliko konkretnih prijedloga za koje će MUPKS u narednom periodu uputiti pisma namjere prema nadležnim organima, a sve s ciljem osiguranja što boljih uslova za policijske strukture, te osiguranje prostora za rad.

Kako je istakao Katica, MUPKS je jedan od glavnih partnera tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i ta saradnja će biti nastavljena i ubuduće.

– Smatram da je u potpunosti opravdano i razumno da se oduzeta imovina kojom upravlja Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, dodijeli na korištenje institucijama koje se bore protiv kriminala. To bi za našu policiju bilo od ogromnog značaja. Na taj način bismo dobili adekvatnije prostore za rad, ali i opremu, tehniku i sve ono što je predmetom oduzimanja, a što su pojedinci nezakonito stekli – poručio je Katica.

Vršilac dužnosti direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Emir Bašić istakao je da je ova inicijativa u potpunosti opravdana, te da Agencija stoji na raspolaganju za svaku vrstu saradnje.

– Agencija ima zakonsku mogućnost prodaje oduzete imovine, kao i dodjele u zakup. Uložit ćemo maksimalne napore da se usvoje izmjene zakona kojima bi bilo moguće oduzetu imovinu dodjeljivati, odnosno poklanjati za rad institucijama kao što je MUP Kantona Sarajevo. Vjerujem da bi bilo od velikog značaja policijske strukture pojačati oduzetim vozilima ili opremom čime bi se svakako unaprijedio rad, a oduzeta imovina dobila svoju svrhu kroz direktnu primjenu u korist društva – kazao je Bašić.

Istakao je da će Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom do kraja ove godine uputiti u proceduru izmjene zakona koje će omogućiti dodjelu oduzete imovini institucijama.

Sastanku je prisustvovala i Maja Bjelan-Karčić, stručna savjetnica za preuzimanje i upravljanje privrednim društvima u Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, saopćeno je iz Kabineta Katice.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia