online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Katica: Body kamere mogle bi se naći na uniformama policajaca u drugom kvartalu iduće godine

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformamama policajaca u Kantonu Sarajevo u drugom kvartalu iduće godine.

– Još 2021. godine sam, uviđajući iznimnu potrebu, inicirao prema Vladi KS projekat nabavke body kamera prilikom čega smo u ovu svrhu predvidjeli 490.000 KM. Konačno, nakon mnogih poteškoća ulazimo u završnu fazu i vjerujem da će već u drugom kvartalu iduće godine ove kamere biti na uniformama. Insistirali smo na ovome jer ne pristajmo na kompromise kada je u pitanju zaštita policijskih službenika i građana koji budu u interakciji sa njima – rekao je Katica.

Po njegovim riječima, incijalni plan je da se ove kamere nađu na uniformama pripadnika Jedinice za saobraćaj, zbog toga što oni po prirodi svog posla najviše dolaze u interakciju s građanima. To će biti odlična prilika za testiranje uređaja i navikavanje, kako službenika, tako i građana. Nakon toga je u planu uključivanje i drugih jedinica, a sve u skladu s prioritetima koje procijeni Uprava policije.

Izvor: FENA

Ove kamere omogućavaju snimanje audio i video zapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

– MUP KS još jednom pokazuje opredjeljenje u borbi za suzbijanje korupcije, monitoring kvaliteta rada i ponašanja policijskih službenika, ali i samih građana u međusobnoj interakciji. Nastavit ćemo modernizaciju i nabavku nove opreme svih policijskih službenika, a sve u svrhu podizanja stepena sigurnosti, prvenstveno njih samih, a zatim i svih nas – zaključio je Katica.

Izvor: FENA
0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia