SarajevoVijesti

Kanton Sarajevo do kraja godine dobija turističku signalizaciju i parking za turističke autobuse

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS i Ministarstvo saobraćaja KS dogovorili su zajedničke aktivnosti na uspostavi turističke signalizacije i parkinga za turističke autobuse, kao i stajališta za turističke autobuse u Kantonu Sarajevo.

Predloženo je da na trenutno neiskorištenom parking prostoru Zetre bude osposobljen parking za turističke autobuse sa cjelokupnom pratećom infrastrukturom – označena parking mjesta, praonica, naplatna kućica, ugostiteljski objekat za odmor vozača autobusa i slično. Za regulisanje kretanja turističkih autobusa i njihovog kratkotrajnog zaustavljanja, od Ministarstva saobraćaja KS je zatraženo da svojim dugogodišnjim iskustvom na trenutni prijedlog ponude svoje stručno mišljenje koja bi stajališta u KS bila najadekvatnija za ukrcavanje i iskrcavanje turista.

U cilju da Kanton Sarajevo dobije turističku signalizaciju urađenu u skladu sa EU standardima, Turistička zajednica KS je uputila molbu Ministarstvu saobaćaja KS za imenovanje komisije za izradu Elaborata turističke signalizacije u Kantonu Sarajevo.

Uspostavljanjem moderne turističke signralizacije u KS, koje bi trebalo da bude završeno kraja 2021. godine, te stvaranjem uslova za regularno parkiranje turističkih autobusa i preciziranje turističkih autobuskih stajališta, za Turističku zajednicu KS važan su zadatak čijim bi izvršenjem bio ostvaren značajan doprinost u razvoju turističke privrede u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz TZ KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.