online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kampus postaje moderna urbana oaza za mlade

Rušenjem pet dotrajalih zgrada i čišćenjem terena započinje prva faza radova. Brojni sadržaji, uključujući dugu stazu za trčanje, dat će dodatnu dinamiku tom dijelu grada. 

Taj važni projekt, koji Vlada Kantona Sarajevo realizuje zajedno s Općinom Novo Sarajevo, UNSA i UNDP-em,  odvijat će se u tri faze. Nakon prve faze čišćenja terena, koja bi trebala biti završena u roku od mjesec, slijedi izgradnja privremenih zelenih, sportsko-rekreativnih površina. 

– Kampus će, zahvaljujući projektu Vlade KS, dobiti novi prostorni identitet. Nije slučajno da je Kampus, kao motor duhovnog i intelektualnog razvoja sarajevske regije i države BiH, smješten u srcu glavnog grada. Ipak, ruševine, smeće, neosvjetljeni dijelovi i neiskorišteni prostor u visokopotentnom dijelu grada, davali su sliku nedomaćinskog odnosa prema zajedničkom dobru i stavu prema progresu – navodi se.  

– Vraćamo život u taj dio grada izgradnjom sportsko-rekreativne zone i dajemo novo lice Kampusu, kakvo i zaslužuju studenti i ovaj grad. Gdje god smo putovali, optimizam su budili prizori gdje je mnogo mladih na lijepo uređenim zelenim površinama, u svakodnevnim aktivnostima. I studenti UNSA i ovaj grad zaslužuju takve slike – izjavio je premijer KS Edin Forto. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia