online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kalamujić: Podržat ću projekte koji imaju za cilj inkluzivnije društvo u KS kakvo zaslužuje svako dijete


Učenici i mališani vrtićkog uzrasta Centra “Vladimir Nazor” od jučer na raspolaganju imaju novu, renoviranu školsku kuhinju.

Ona je sada opremljena najsavremenijom opremom kako bi pružila kvalitetne obroke za korisnike Centra i svu djecu koja pohađaju nastavu, kao i za predškolski dio za dječicu iz vrtića „More nade“. Kuhinja je dodatno certificirana po HACCP standardu.

U posjeti Centru “Vladimir Nazor”, gdje je na prigodan način obilježeno puštanje u rad nove kuhinje, jučer je bio ministar finansija Kantona Sarajevo, dr. Afan Kalamujić. Ministar je istakao da se ovakve aktivnosti moraju nastaviti, te da će podržati sve projekte u Kantonu Sarajevo koji imaju za cilj inkluzivnije društvo kakvo zaslužuje svako dijete.

“Želio sam dati podršku sjajnom projektu u Kantonu Sarajevo. Posebno sam sretan jer će mališani, korisnici Centra, kao i dječica u vrtiću imati kuhinju u kojoj će se pripremati ukusni obroci i kreirati posebna atmosfera zajedništva kroz zajedničke školske obroke. S predstavnicima Centra razgovarao sam i o nekim novim budućim projektima i kao ministar finansija Kantona Sarajevo stavio sam se na raspolaganje za podršku, a sve u cilju građenja inkluzivnijeg društva u kojem svako dijete zaslužuje najbolje”, istakao je ministar Kalamujić.

Renoviranje prostorija školske kuhinje sufinansirali su Općina Novo Sarajevo i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Ukupna vrijednost ugovora renoviranja školske kuhinje iznosila je 77.546 konvertibilnih maraka.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia