online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kakve benefite će donijeti realizacija Projekta “Energijska efikasnost u javnim objektima KS”

Kanton Sarajevo, putem Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša od 2019. godine u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, implementira Projekat ”Energijska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo”.

U okviru Faze 1, mjere energijske efikasnosti provedene su na tri objekta Javne Ustanove ”Studentski centar”, tri vrtića, jednom domu zdravlja, šest osnovnih škola i dvije srednje škole.

Početkom marta započela je Faza 2 kojom je obuhvaćeno sedamnaest objekata: dva vrtića, jedanaest osnovnih škola, jedan dom zdravlja, dvije srednje škole i jedan fakultet. Radovi su u poodmakloj fazi i očekivati je da će korisnici ovih objekata uskoro boraviti u kvalitetnijim prostorima.

“Povećanje udobnosti i kvalitete zraka u zatvorenom prostoru, smanjenje troškova i dugoročna ušteda kroz niže račune za energiju, poboljšanje energetske sigurnosti i očuvanje prirodnih resursa, samo su neki od pozitivnih učinaka ovog projekta”, kazao je Bojan Bošnja, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Premijer KS Nihad Uk kazao je da su objekti u završnoj fazi projekta energijske efikasnosti valorizirani kao kulturno dobro od strane Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo.

“Posljednjom fazom biće obuhvaćen jedan vrtić, četiri srednje škole i tri fakulteta u Kantonu Sarajevo”, zaključio je premijer Nihad Uk.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia