online slots game malaysia
Vijesti

Jusufbegović u POLISU: Inspekcijski nadzor stoji u zaštiti građana i tokom pada cijena na svjetskom tržištu

U emisiji POLIS sinoć je bilo govora o poskupljenjima sa kojim je suočena Bosna i Hercegovina.

Kakve reakcije su prisutne prilikom nepravilnostima u cijenama objašnjava Ivana Jusufbegović, stručna suradnica u kabinetu direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

” Inspekcijski nadzor se planira po procjeni rizika i naravno na osnovu prijava potrošača i građana. U odnosu na to glavni tržišni inspektor donosi plan inspekcijskih nadzora za određeni vremenski period i priprema nalog za određeni inspekcijski nadzor tako da se inspektori raspoređuju na teren.”

“Ja sam danas razgovarala sa glavnim tržišnim inspektorom,  rekao mi je da s obzirom na ovaj pad cijena na svjetskom tržištu, posebno će vršiti kontrole da li se te cijene u prodaji i maloprodaji usklađuju sa kretanjima”, dodaje Jusufbegović

A koliki pad cijena će biti, od nekoliko fininga ili znatniji Jusufbegović pojašnjava da će to biti dovedeno u vezu sa nabavnim cijena a da će inspekcijski nadzor stati u zaštitu građana i pratiti da li se cijene usklađuju.

Sve nepravilnosti koje građani primjete u cijenama mogu prijaviti na broj 033 22 66 44 Ili nadležnim kantonalnim upravma za inspekcijske poslove, apelira Jusufbegović.

Šejla Š.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia