online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skupština KS- Jednoglasno usvojeni zaključci

Skupština Kantona Sarajevo je na današnjoj hitnoj sjednici jednoglasno usvojila zaključke koji se odnose na predložene izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda Federacije Bosne i Hercegovine.Nakon  rasprave usvojena su sljedeća četiri zaključka:

Prihvata se studija Ekonomskog fakulteta s prijedlogom da se izradi novi zakon koji će biti optimalno rješenje;

Skupština i Vlada Kantona Sarajevo pozivaju Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da povuče izmjene ovog zakona;Skupština i Vlada Kantona Sarajevo predlažu da se formira stručna radna grupa koja će utvrditi prijedlog novog zakona;

Skupština i Vlada Kantona Sarajevo od svih zvaničnika na svim nivoima vlasti, posebno onih iz Kantona Sarajevo, traži da poduzmu sve pravne radnje da zaštite pravni poredak Federacije i Kantona Sarajevo te da se traži ocjena ustavnosti izmjena ovog zakona ako se one i usvoje.

Tokom skupštinske rasprave je poručeno da nisu prihvatljive predložene izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, a koje je nedavno prihvatio Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Istaknuto je da je potrebno izraditi potpuno novi zakon, kojim bi se pravednije raspodjelili javni prihodi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia