online slots game malaysia
BiznisVijesti

Javni poziv privrednicima KS: Na raspolaganju više od 18 miliona maraka

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 24.09.2021. godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbijedila sredstva u iznosu od 18.100.000 KM, a Kanton Sarajevo – Ministarstvo privrede iznos od 1.000.000 KM kojim će subvencionirati profitnu maržu po svakom pojedinačnom finansiranju za sve korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u Javnom pozivu.

Poticajna sredstva finansiranja namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja) i finansiranja za trajna obrtna sredstva.

Korisnik sredstava je, između ostalog, obavezan da poticajna finansijska sredstva koristi za navedenu namjenu, te da očuva postojeći broj zaposlenih na dan podnošenja zahtjeva za finansiranje, odnosno da zaposli planirani broj novih radnika, ukoliko je na osnovu toga dobio saglasnost za finansiranje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia