online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Izvještaji Fondova za izgradnju stanova pali na Skupštini KS (Video)

Zastupnici Skupštine KS na trećem nastavku 10. sjednice usvojili su izvještaje o poslovanju za 2022. godinu Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja, JU Fonda Memorijala KS, kao i Fonda “IKRE” za stipendiranje učenika i studenata.

Medjutim, dva izvještaja o poslovanju za proteklu godinu nisu usvojena, radi se o Fondu Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe i Kantonalnog stambenog fonda.

Pojedine zastupnice su oštro kritikovale rad Kantonalnog stambenog fonda, naglašavajući izmedju ostalog da je budžetom za prošlu godinu planirano 15 miliona, a realizovano, odnosno ostvareno milion maraka.

Pažnju zastupnica, koje su govorile o ovom izvještaju zaokupio je i status Stambeno-Poslovni Kompleksa u ulici Braće Mulić, koji se treba graditi i kojem, kako saznajemo uskoro ističe građevinska dozvola, što bi cijeli projekat moglo dovesti u pitanje.

Izvjesno je da, nakon što izvještaji nisu usvojeni, slijedi smjena upravljačkih struktura oba Fonda, uključujući direktore i Upravne odbore.

MZ/TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia