online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Izmjene Zakona o visokom obrazovanju sutra na sjednici Skupštine KS

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju bit će razmatran sutra na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojim se stavlja akcent na kontrolu postupanja ili provođenja naredbi nadležnih organa kojima se, u skladu sa posebnim zakonom, propisuju mjere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, ali samo ukoliko su Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, odnosno Uprava policije i njeni policijski službenici izričito ovlašteni na osnovu takve zakonito izdate naredbe.

Zastupnici će razmatrati i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan Javne ustanove “Fond Memorijala Kantona Sarajevo” za 2020. godinu, kao i Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za izgradnju KS, Zavoda za informatiku i statistiku te kantonalnih javnih preduzeća Toplane Sarajevo, Park, Tržnice-Pijace, Vodovod i kanalizacija, Sarajevogas, Pokop i Sarajevo – šume za 2019. godinu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia